Skiferie i Trysil, Norge

Norge byder på masser af lækre skiområder med super gode adgangsforhold, høj sikkerhed, masser af løjper til ungerne og generelt familievenlige løjper om skiområder. Vi har været 7 dage i Trysil og her er hvad vi oplevede.

Skiferie i Trysil

Trysil skiferie NorgeDer er flere måder at komme til Trysil på, du kan vælge at køre i bil over Sverrig, der er hurtigfærge og der er fly til Sverige, hvorfra der er ca. 1 time i bil til Trysil. Vi valgte sidste løsning, da den på bordet så mest komfortabel ud. Fra Århus lufthavn var der ca. 1 times effektiv flyvning i lille propelfly. I Sverige lejede vi en fed Volvo og kørte i sneen fra lufthavnen ind i Norge og op til Trysil. Vi blev efter grænseovergangen tjekket af det norske politi, der er grundige. Indrejseblanket, Covid-19 test og naturligvis pas og alkoholtest. Efter lidt over en time var vi fremme og kunne trække nøglerne ti vores hytte i en automat – smart. Hytten var super lækker med alt muligt fancy teknologi og brændeovn. Der var bare ALT hvad man skulle bruge fra vækkeur til vaffeljern.

Pisterne på Trysil-bjerget

Første dag var vi forbi børnebakkerne og de grønne bakker, hvor der var mulighed for at få lidt sne under fødderne før det gik rigtig hurtigt. Der er T-lifte i et roligt tempo og børnevenlige bakker med små slalom udfordringer pakket godt ind i skum – naturligvis var der også et transportbånd til handicappede og de helt små. Der var oplyste løjper hver anden dag, dog kun udvalgte løjper – ikke dem alle. Vi var tidligt i sæsonen og derfor var en del af løjperne ikke åbnet pga snemangel, men der var masser af udfordringer.

Løjperne, når det blev vildt

Løjperne i Trysil kan fint udfordrer en begynder på ski og bestemt også en let øvet. Før vi tog afsted til Trysil var vi forbi Skiarena i Århus på et 7 ugers forløb med undervisning i skiteknik. Et hardcore kursus, hvor man lærer enormt meget omkring, hvordan skien virker og hvad det egentlig er man skal gøre for at få dem til at lystrer. Selv erfarne skitrænere skvattede på røven på de store bånd hos Skiarena – Det er med andre ord ikke noget man lige lærer på en eftermiddag. Vi kunne med andre ord godt stå på ski, men ikke med 150 kmt ned af en sort løjpe. Der er masser af både grønne og blå¨løjper, så der er nok udfordringer til en hel uge for de let øvede. Der er også masser af sorte og røde løjper og mulighed for at køre fra hver side af bjerget over til den anden side, så man kan få en hel dag til at gå med at prøve forskellige løjper.

Byen og området

Der er masser af store hoteller, cafeer, skibutikker og alt hvad man har behov for. Vælges hytte, hvor man selv skal stå for maden, ja så er der da både en Kiwi og en Rema1000 nede i byen. Trysil er ikke en voldsom stor by, men der er burgerbare og pizzaria og alt hvad man får behov for i løbet af en ferie. (Tøj, bank, kunst m.m.)

Hundeslæde og faciliteter

Der er masser af muligheder for at prøve alt muligt lige fra snescooter til hundeslædeløb og diverse langrend ture. Der er masser af muligheder for at bruge energi. Vi valgte en hundeslædetur på ca. 5 kilometer, hvor man selv skulle styre hundeslæden. Det var nemt og krævede bare man trak lidt slæden i hvert sving, resten ordnede hundene, de fattede hvad der skulle ske.