Udnyt ferien til at forebygge stress

For mange af os er dagligdagen hektisk, og det øger risikoen for stress. Derfor er det vigtigt at udnytte ferien som et naturligt afbræk i rutinen, hvor ”batterierne” kan genoplades og hjernen få sin tiltrængte hvile. Selvfølgelig kan man godt holde ferie derhjemme, men der er altid praktiske opgaver, der burde gøres. Det giver dårlig samvittighed, og det er ikke god stressforebyggelse.

Hvis budgettet tillader det, er den bedste medicin en tur til varmere himmelstrøg, hvor solens varme kan give kroppen et tiltrængt skud D-vitamin, og hvor du med sindsro kan glemme alle de praktiske gøremål derhjemme.

Thailand – et ferieparadis med stigende popularitet

Thailand er ganske vist ikke det billigste feriemål, men der er så meget spændende og fremmedartet kultur og natur dernede, at du mindst én gang i dit liv bør opleve det. Flere rejseselskaber tilbyder rejser til Thailand, men overvej Top Tours, som tilbyder færdige rejsepakker til Phuket, Bangkok og flere andre af de mest populære destinationer. Flyruterne går ofte direkte til destinationen, og der er skræddersyede pakker til enhver anledning, både til familier, par eller singler. Rejsen derned er den dyreste del af ferien, så overvej eventuelt et lidt længere ophold, som giver mulighed for at rejse lidt rundt.

Thailand byder generelt på et skønt klima, hvor både badestrande og muligheder for snorkling er fuldt på højde med andre eksotiske rejsemål. Men der er også rig mulighed for at dyrke golf i for eksempel Hua Hin. Generelt er der også fantastiske shopping-muligheder, så sæt rigeligt med tid af til den del.

Kufferten – en overset, men meget vigtig rekvisit

Det giver næsten sig selv, at man får brug for kufferter til rejsen, men mange tænker ikke så meget over det, før rejsen står for døren. Gamle slidte lynlåse og outdated design er bare nogle af de irritationsmomenter du risikerer at løbe ind i med gamle kufferter, og det ødelægger rejseglæden langt mere, end man lige skulle tro. Gør derfor oplevelsen fuldendt med et par gode nye kufferter. De sælges på snart sagt ethvert gadehjørne, men prøv også at kaste et kig på kuffertthomsen.dk – her er udvalget gigantisk, og der er kufferter for enhver smag og pengepung.

Du får sandsynligvis brug for mindst 2-3 kufferter: Tager du for eksempel til Thailand på et lidt længerevarende ophold, kan der være behov for en eller måske to store kufferter. Sørg for, at der også er lidt plads til de spændende souvenirs, som du helt sikkert falder over dernede, og gerne vil have med hjem. Mange nyere kufferter er forsynede med hjul og et sammenklappeligt håndtag, og det er bestemt en anbefalelsesværdig feature at gå efter, da det letter transporten en del.

Du får også brug for en kabine-kuffert til håndbagagen, og her er det vigtigt at være opmærksom på, at den overholder kravene fra Toptours, eller det flyselskab du nu vælger. Flyselskaberne kan have forskellige begrænsninger på både vægt og volumen af håndbagagen. Overskrider du begrænsningen, skal der betales for overvægt, og det kan være relativt dyrt. Sørg for, at alle de ting, du ikke har brug for på selve flyrejsen, pakkes ned i de store kufferter, der tjekkes ind til flyets lastrum før rejsen.

Husk de specielle regler for håndbagagen

Uanset om turen går til Thailand eller andre rejsemål, er der specielle sikkerhedsregler om bord på flyet. Eksempelvis må du ikke have væsker med i håndbagagen i større omfang. Deodorant, tandpasta og neglelakfjerner får du sikkert ikke brug for under flyrejsen, så den slags kan med fordel pakkes i hovedbagagen. Har du brug for væsker i håndbagagen, skal disse være i flasker, der maksimalt rummer 100 ml. De skal endvidere være pakket i en af de specielle 1-liters poser, der enten kan købes hos flyselskabet eller i større varehuse.

Sikkerhedsreglerne har det i øvrigt med at ændre sig fra tid til anden, så tjek op på dem før afrejse, hvis du vil sikre dig mod ubehagelige overraskelser på ferien.