Styrk dig selv og dit CV med frivilligt arbejde i udlandet

Frivilligt arbejde i udlandet er med til at styrke dit CV og dig selv som person. Du gør en forskel i de lande, som har brug for hjælp samtidig med, at du udvikler personlige og faglige kompetencer.

 

Hvad kan jeg lave?

Der er mange muligheder for, hvad du kan lave, hvis du ønsker at arbejde frivilligt i udlandet. Du kan vælge at arbejde med mennesker, dyr eller på naturprojekter. Uanset hvad du vælger, gør du en kæmpe forskel i andres liv.

 

Bliv frivillig på et børnehjem og skab glæde blandt børn, der lever under svære vilkår. Du hjælper til med daglige gøremål og giver omsorg til børn, som har hårdt brug for det. Hvis du udfører frivilligt arbejde på et dyreinternat, kommer du helt tæt på de vilde dyr. Du hjælper dyrene med at blive stærkere, så de forhåbentlig kan komme tilbage til naturen. Du kan også arbejde på et naturfredningsprojekt og være med til at bevare og kæmpe for, at naturen bliver uforandret.

 

Styrk din profil

Frivilligt arbejde er med til at styrke dine kompetencer og gøre dig stærkere som menneske. Du ser og oplever ting, der er med til at udvide din horisont og sætte dit liv i perspektiv. Dine oplevelser vil sætte spor i dit liv, og du vil gøre dig brugbare erfaringer, som du kan drage nytte af i fremtiden.

 

Du lærer at sætte pris på de små ting i livet og trække på skulderen, hvis noget går galt. Det er først, når man har erfaret, hvordan livet er andre steder i verden, at man forstår, hvor heldige vi er i Danmark.

 

Forbedr dit CV

Du vil forbedre og styrke dit CV ved at udføre frivilligt arbejde i udlandet. Det viser, at du tager omsorg for andre mennesker og er klar på nye udfordringer. Det er et kæmpe plus at have arbejdet frivilligt, når du skal søge uddannelse eller job. Står du på vippen til din drømmeuddannelse og har planer om at søge kvote 2, kan frivilligt arbejde være din indgangsbillet til uddannelsen.

 

Frivilligt arbejde giver gode point hos arbejdsgivere, da det viser, at du er ansvarlig, har overskud og et personligt drive. Det er et plus, at du kan begå dig i et internationalt miljø, hvor mange forskellige kulturer mødes. Udfør frivilligt arbejde og finpuds dit CV, så det står skarpt, når du skal søge job eller uddannelse.

Gør en forskel

Når du udfører frivilligt arbejde i udlandet, gør du en stor forskel i de områder, som har brug for en hjælpende hånd. Du er en uundværlig arbejdskraft, der er med til at skabe en bedre hverdag for de dyr eller personer, du arbejder med. Du sætter kærlige fodspor i andres liv og er med til at skabe en forøget livskvalitet.

 

Når du arbejder frivilligt i udlandet, er det ikke kun dig, der giver – du får ligeså meget igen, hvis ikke mere til. Det er utroligt livsbekræftende og enormt givende at udføre frivilligt arbejde. Du møder en smittende livsglæde trods de vanskelige vilkår, som er noget, du kan tage med dig resten af livet.