skiferie østrig

Skiferie for hele familien i Østrig

Østrig er en utrolig populær skiferiedestination for mange af de danske børnefamilier, og denne popularitet er ikke uden grund. Hvis man vil på skiferie i Østrig, har man nemlig særdeles gode muligheder for at sammensætte en ideel ferie, der rummer passende skimæssige udfordringer til alle aldre og niveauer, og som generelt har noget at byde på for børn såvel som voksne.

Til dig som overvejer at lade familiens næste skiferie gå til Østrig, har vi her på siden beskrevet nogle af de mange fordele, som du med fordel kan holde øje med, når du skal planlægge en optimal skiferie for både forældre og børn.

skiferie østrig

Børnevenlige destinationer

Når man som børnefamilie skal finde frem til et godt skiområde, er det naturligvis helt essentielt, at området kan karakteriseres som et børnevenligt miljø. Heldigvis findes der en lang række børnevenlige skisportsbyer i Østrig.

Et af de aspekter, som man med fordel kan have for øje, når man skal vurdere, hvorvidt en østrigsk skisportsby er børnevenlig elle ej, er, om der er mulighed for at have børnene i dansk skiskole i det pågældende område. I en skiskole, hvor undervisningen foregår på dansk, kan børnene nemlig meget lettere og hurtigere få opbygget en forståelse for grundreglerne for at stå på ski. Nogle af de populære østrigske skisportsbyer, hvori man eksempelvis har gode chancer for at finde en dansk skiskole, er Wagrain, Maria Alm og Lofer.

For at børnene for alvor kan få noget ud af deres skiferie i Østrig, er det desuden også vigtigt, at man holder ferien i et af de områder, hvor der er mange børnevenlige pister. Det vil altså sige, at man med fordel kan tjekke, om det skiområde, som man overvejer at besøge, har et bredt udvalg af blå og grønne pister, som netop egner sig særlig godt til nybegyndere, der trives bedst på de mindre stejle stigninger.

For børnefamilien med mindre børn vil det dernæst også være fordelagtigt at finde frem til et af de mange østrigske skisportssteder, hvor der er mulighed for at få en hytte eller et hotelværelse, som er placeret tæt på pisterne. På denne måde slipper man nemlig for, at børnene bliver alt for trætte, inden de når frem til de pister, som passer til deres niveau. Samtidig betyder overnatningsmuligheder tæt på liftene også, at man har let adgang til de mange ting, som man kan få brug for, når man er en børnefamilie på tur, såsom en hurtig snack, tørt skiftetøj eller forskellige glemte genstande.

Hvis man som børnefamilie skal på skiferie i Østrig, kan man desuden også være heldig at spare penge. På mange af de rejser, man kan bestille til Østrigs skiområder, kan man nemlig få såkaldte børnerabatter. Disse betyder, at børn op til en bestemt alder – oftest 15 år – kan rejse billigere end familiens øvrige medlemmer.

Skisport og oplevelser for de voksne i familien

Selvom det naturligvis er vigtigt at få en skiferie, hvor det er muligt at tilgodese børnenes behov, vil det samtidig være en god idé at lade ferien gå til et område, hvor man som forælder også har mulighed for at nyde sin ferie i fulde drag. Og dette er der også rig mulighed for i Østrig. Mange af Østrigs skiområder byder nemlig på forskellige faciliteter, som kan være attraktive for voksne og eventuelle store børn i familien.

Østrig er eksempelvis kendetegnet ved en meget smuk natur, som bestemt ikke er fraværende oppe på pisterne. Fra de sneklædte bjergstigninger i dette land kan man således ikke kun nyde god motion men også få adgang til smukke udsigter udover bjergene og resten af naturen, læs f.eks., om Hotel Tazlwurm i Wagrain her

Når man tager på skiferie til Østrig, kan man desuden let og med fordel finde et skiområde, som har afterski-faciliteter. Østrig er nemlig i høj grad anerkendt for kvaliteten af landets muligheder indenfor afterski. Til afterski i Østrig er der således optimale rammer for, at man kan nyde forskellige kolde og varme drinks og hyggeligt socialt samvær, når pisterne er lukkede. Foruden afterskibeværtningerne er mange af Østrigs skisportsbyer desuden også fyldt med hyggelige restauranter, som serverer smagfulde, østrigske specialiteter, og som således er værd at besøge i løbet af skiferien.

Endelig rummer Østrig også mange skiområder, som har et bredt udvalg af pister. Et af disse områder er byen, Zell am See. Her kan man finde mere end 130 kilometer pister, som både indbefatter strækninger for nybegyndere men bestemt også stigninger, der er ideelle for de mere øvede skigængere.

Du kan læse mere om de mange fordele, der kan være ved en skiferie i Østrig her.