Safari, bjergbestigning og hvide sandstrande – Tanzania har hele pakken

I den østlige del af Afrika ligger verdens bedste safariland Tanzania. Landet er utrolig varieret, hvor man i nordøst finder Kilimanjaro i vest Victoriasøen og langs østsiden det Indiske Ocean. Tanzania grænser op til hele ni lander, herunder f.eks. Uganda, Kenya og Mozambique.

I Tanzania er et stort areal dedikeret til nationalparker, hvori du finder umådelige mængder af dyr. Her snakker vi ikke kun om en varieret dyreforsamling, men også selve koncentrationen af dyr er himmelsk. I Ngorongoro krateret samt i Serengeti nationalparken har du således gode chancer for, at se de berømte dyr i Big 5. Ngorongoro krateret, som er et gammelt vulkankrater, er endvidere et naturfænomen for sig. Stedet har et areal på hele 260 km2 og er et sandt dyreparadis.

Udover disse to steder, byder Tanzania også på safarirejser langs Tarangire floden og Lake Manyara National Park. Grundet Taragire floden giver parken mulighed for at se store mængder af elefanter i de tørre perioder. Derudover findes flere antilope arter, samt et af stedets varemærke Baobabtræerne.

På grund af landet storeslået natur og da det besidder alt fra elefanter, næsehorn, bøfler, løver og leoparder til giraffer, flodheste og geparder kan man derfor rolig sige, at en Tanzaniarejse, er en safarirejse i børnehøjde. Her har børnefamilien nemlig gode muligheder for, at opleve dyrene på helt tæt på og dermed give børnene en oplevelse, som de vil snakke om i mange år.

For den aktive globetrotter kan Tanzania tilbyde en unik mulighed – nemlig bjergbestigning på Afrikas højeste punkt Kilimanjaro. Bjerget er en naturperle i sig selv og på vej til toppen Uhuru Peak, krydses hele fem forskellige zoner. Dyre- og plantelivet på Kilimanjaro taler endvidere for sig selv, og flere arter findes kun her.

Hvis flotte koralrev, palmetræer og hvide sandstrande er drømmen, så giver Tanzania dig Zanzibar. Med en årlig temperatur på 27-32 grader kan du nyde solens varme og koble helt fra. En skøn måde at afslutte og bearbejde alle feriens oplevelser på.

Kort fortalt er Tanzania rig på oplevelser, det er blot at vælge en fra hylden!