Sådan forbereder du dig optimalt inden rejsen

De fleste af os kender følelsen af forventningens glæde inden man hopper på den næste ferie.  Dog er der mange, som alt for ofte kommer på ferie uden at have forberedt sig optimalt, hvorfor de måske ikke får det forventede udbytte. Her kommer nogle tips til, hvordan man forbereder sig optimalt inden man tager på den næste ferie.

Praktiske foranstaltninger

Hvis ikke ferien er bestilt kan det være en god idé at gøre det i god tid, da man kan spare penge og få billige flybilletter.

Inden man tager på ferie er det vigtigt at have styr på den praktiske del i hjemmet ude som inde.  De fleste har industriferie, hvilket kun vil sige 3 ugers ferie, hvorfor der foruden ferien også er mange andre ting man gerne vil nå. Det kan eksempelvis være, at boligen skal have en overhaling på den ene eller anden måde.  Hvis det er tilfældet, vil det være rart at få ud af verden, så det ikke bliver en stressfaktor imens man er afsted.

I den forbindelse vil det være favorabelt at lave en projektplan, således man får en klar idé omkring de ting man gerne vil nå. Det er et brugbart værktøj uanset hvad det er du skal have gennemført.  Er det eksempelvis udendørsarealerne der skal gøres noget ved, så skriv ned, hvad det er overordnede mål er, og i så fald det ikke kan indfries på én gang, så lav milepæle.

 

Hvis der både er et stakit, som skal males over flere omgange og en terrasse der skal fixes vil en projektplan være favorabelt.  Hvis man ikke kan nå det hele inden man tager afsted, så giver det også en vis ro, i og med man har en idé over, hvordan det skal føres ud i livet.

Lige inden afrejse vil det være fordelagtigt at få ryddet godt og grundigt op indenfor. Der er ikke noget værre end at komme hjem til et beskidt og rodet hjem efter en god ferie, så vil man bare gerne slappe af inden hverdagens strabadser begynder på ny.

 

Brug rejsetiden fornuftigt

Hvis man skal på en længere tur og skal rejse oversøisk eller skal vente i en lufthavn i flere timer, så kan man lige godt bruge ventetiden fornuftigt.

Hvis man ikke har haft tid til at læse op på de seværdigheder, der findes på den pågældende rejsedestination, så vil det være et godt sted at starte og bruge tiden på at læse op på, hvad der egentligt er værd at se.  Ved at have lidt basisviden omkring, hvad der sker i på feriedestinationen vil det gøre oplevelsen bedre. Her kan det være favorabelt at læse alt fra guidebøger til brugeranmeldelser over nettet. Brugeranmeldelser har den primære fordel, at det giver en idé omkring, hvilke oplevelser der er overvurderet og er spild af penge. Det kunne være et restaurantbesøg, hvor tjenerne er uhøflige eller arrogante, hvilket sagtens kan ødelægge oplevelsen.  I samme ombæring kan det også være positivt og give ny viden om stedet. Hvis man eksempelvis skal til Grønland og ikke har tænkt på at en slædehundetur kunne være et hit, kan det sagtens bidrage til en bedre ferie. Du kan finde flere gode tips til din rejse på denne hjemmeside.