Sådan finder du den perfekte afbudsrejse til vinterferien

De fleste tænker solferie, når de hører ordet afbudsrejse, men sådan behøver det slet ikke at være. Det er også muligt at købe afbudsrejser til f.eks. storbyferier, golfferier og skiferier. Den sidstnævnte, skiferien, kan være en fordel, hvis man spontant finder på, at man vil på skiferie. Det kan også være, at man er ligeglad med, hvor man kommer hen, og at man derfor gerne vil spare lidt penge. Eller måske hvis man gerne vil afvente og se, hvordan sneen falder på de forskellige destinationer.

Overvejelser omkring skiferien som afbudsrejse

Vil man helst planlægge i god tid og til et bestemt tidspunkt, så er man måske ikke den bedste kandidat til at bestille skiferien som en afbudsrejse. Er man derimod ret fleksibel med destination og afrejsetidspunkt, så kan der være mange penge at spare. Jo tættere man er på afrejsedagen, jo billigere vil man ofte kunne få rejsen, da rejsebureauerne jo selvfølgelig gerne vil have udsolgt. Det kan dog ske, at der er udsolgt, så man slet ikke kommer af sted, så det er også en risiko, man skal gøre op med sig selv, om man er villig til at løbe.

Hvornår er det bedst at tage på afbudsskiferie?

Det går op og ned med, hvor stort et udvalg der er af afbudsrejser. Rejsebureauerne gør deres bedste for, at de ikke brænder inde med rejser, men til vores held så lykkes det ikke altid. Skiferiernes højsæson ligger i uge 7 og til dels også 8, hvor de fleste skoler holder vinterferie. Der er mange, der gerne vil afsted, og det betyder også, at de fleste rejser vil være solgt. Der vil være større held med at finde en afbudsrejse i perioden omkring f.eks. januar, hvor der også vil være masser af sne.

En anden ting, der påvirker antallet af afbudsrejser, er, hvordan vejret er på skidestinationerne. Hvis vejret er dårligt, så vil det sandsynligvis være lettere at få en billig afbudsrejse dertil. Her skal man så dog huske at vurdere, om vejret er så dårligt, at det vil påvirke ens egen ferie, f.eks. så har manglende sne på pisterne en ret stor betydning for feriens succes. Omvendt kan man også være heldig, at der har været generelt dårligt vejr i en længere periode, men at der er godt vejr, når man selv kommer.