Hvorfor du burde rejse til eksotiske Japan

 

Har du planer om at rejse til Asien i den nærmeste fremtid? Så er der visse destinationer du ikke må snyde dig selv for at opleve. Vi guider dig til, hvorfor du burde rejse til Japan.

 

Tokyo, Japan

Et sted du ikke må gå glip er kulturrige og eksotiske Tokyo. Her vil du møde et væld af kulturrige indtryk fra tøj, til gastronomi og deres måde at opføre sig på, i det offentlige rum. Tokyo er et af de dyreste og mest velfungerende samfund i Asien, derfor kan man sige, at de på nogle punkter minder om Danmark. Japan er et af verdens rigeste lande i verden, og du må derfor skyde tanken om at spare nogle knaster langt væk.

Men hvad får du så? Japan bærer kæmpe præg af deres kultur, og er samtidigt et af de mest moderne lande i verden. Denne kombination, er yderst interessant at opleve. Du kommer til et land som er digitaliseret på alle punkter og kanter. Japanere er dog også helt vildt disciplinerede og høflige, og deres mentalitet kan godt sidesættes med den danske socialisme. Når du vælger at tage metroen, vil du se hvordan folk høfligt står i kø, indtil de ligeså stille kan gå ind. Syge japanere, går med masker for at undgå at smitte andre. De har en helt anden tilgang til samfund og arbejde, da det er skamfuldt for eksempel, at opføre sig grådigt eller egoistisk. Du vil opleve den bedste service, når du vælger at gå i nogle af fashionable butikker eller når du skal have noget at spise. Gaderne vil opleves helt rene, på trods af manglende skraldespande. Dette kan virke underligt, men det er fordi japanerne tager deres skrald med hjem.

Når du går i Tokyos gader, vil du se hvordan arkitekturen fusionerer det gamle med det nye. Gå en tur i bydelen Harajuku i Shibuya og oplev de mange unge mennesker som er klædt på, for at blive bemærket. Når du går på opdagelse i det urbane Tokyo, vil du helt sikkert også gå igennem en af de smukke og majestætiske parker. De er gode at gemme sig i, når dagen er på sit varmeste. Om aftenen kan du besøge nogle af de trendy barer eller se nogle japanske forretningsmænd skeje sig ud, på karaokebar.

Gastronomi

Tokyo er en oplevelse for sig selv, når det kommer til Japansk Gastronomi. Derfor er der nogen ting som du ikke må gå glip af.

  1. Matcha te. Den grønne te, er i modsætning til andre te, pulveriseret grønne teblade, som bliver pisket rundt i varmt vand og serveret i æstetiske keramikskåle. Te og i særdeleshed grøn te, er en stor del af japanernes kultur. Du kan opleve at kunne købe grøn te på flaske, i de forskellige drikkeautomater.
  2. Kobe kød. Ekstremt mørt kød, som bliver tilberedt ved hurtigt at blive svitset på begge sider. Kødet er nok noget af det fineste du kommer til at smage, og konsistensen er ligesom smør.
  3. En ægte hverdagsspise for japanerne er den traditionelle Ramen nudelsuppe. Her kan du få en masse forskellige varianter med forskelligt fyld i. Det er billigt, nærende og smager bare virkelig godt.

 

Husk

Få de nødvendige vaccinationer til ferie, inden du rejser afsted. Asien er en farezone for forskellige sygdomme.

Få fat på en pocket wifi i lufthavnen når du lander. Så kan det ikke gå helt galt.